Springs From Jurva With 50 Years Experience

Älä jätä jousen suunnittelua viime tippaan!

By 29 kesäkuun, 2020Ajankohtaista

Uutta laitetta suunnitellessa on tärkeää huomioida jokaisen osan vaatimukset heti alusta saakka, jotta lopputulos on mahdollisimman laadukas ja valmistusprosessi kustannustehokas. Vaikka jouset ovat usein vain pieni osa itse laitetta, niiden rooli laitteen toiminnan ja kestävyyden kannalta on sitäkin merkittävämpi.

Jos jousen suunnittelu aloitetaan liian myöhään, päädytään usein kompromissiratkaisuihin, jotka ovat joko merkittävästi kalliimpia tai laadultaan heikompia. Lisäksi suunnittelussa ja valmistuksessa joudutaan mahdollisesti tekemään korjauskierroksia, jotka lisäävät kustannuksia entisestään. Ota siis jousen vaatimukset huomioon heti alusta saakka, niin saat optimaalisen lopputuloksen.

Jousi tarvitsee tilaa toimiakseen optimaalisesti

Yleisin ongelma suunnitteluvaiheessa on se, että laitteet suunnitellaan hyvin pitkälle ennen kuin jouset otetaan huomioon. Joissain tapauksissa ehditään suunnitella jopa koko laite ennen kuin pohditaan, minne jousi pitäisi sijoittaa. Jousien vaatimuksia ei välttämättä tunneta, mikä johtaa siihen, että jouselle varattu tila jää lopulta liian pieneksi eikä haluttuja ominaisuuksia voida toteuttaa.

Jousi on yleensä edullinen osa kokonaisuutta, mutta puutteellisen suunnittelun seuraukset voivat olla kalliit. Jousen mitoituksen ja valmistuksen hintaa nostavat yleensä jouselle varatun tilan puute sekä liian tiukalle viety mitoitus ja valmistustoleranssit. Laite voidaan joutua suunnittelemaan jopa kokonaan uudelleen, jos jousen mitoitus on mahdotonta.

Jousen voiman ja kestävyyden laskennassa on tärkeä ottaa huomioon jousen kuormitustapa ja käyttöolosuhteet, jotka vaikuttavat merkittävästi itse jousen valmistusmateriaaliin ja muotoon. Nämä kaikki liittyvät suoraan siihen, miten järeää jousta tarvitaan ja millaisen tilan jousi vaatii toimiakseen optimaalisesti. Mitä pienemmästä laitteesta on kyse, sitä suuremmassa roolissa jousen suunnittelu on, sillä kaikki tila on käytettävä mahdollisimman tehokkaasti.

Huolellisesti suunniteltu jousi on kestävä ja toimintavarma

Huolellinen suunnittelu vaikuttaa merkittävästi siihen, miten pitkään jousi lopulta käytössä kestää. Mahdollisimman toimintavarma ja kestävä ratkaisu saadaan, kun jousen valmistukseen käytetään oikeita, käyttöolosuhteisiin soveltuvia materiaaleja ja pintakäsittelyitä. Huolellisen suunnittelun ja mitoituksen ansiosta jousi istuu niin laitteeseen kuin tuotantoonkin ihanteellisesti, mikä vähentää ylimääräisiä kustannuksia ja reklamaatioita sekä pidentää jousen elinikää.

Me Jurvan Jousella valmistamme jousia mittatilaustyönä asiakkaan tarpeiden mukaan. Tasaisen laadun takaavat kokenut ja asiantunteva henkilökunta, nykyaikainen konekanta ja käytössä oleva uusin CNC-tekniikka. Tarvitsit sitten vetojousia, puristusjousia, kartiojousia, vääntöjousia, lankaosia, levyjousia tai levyosia, me autamme sinua suunnittelussa ja valmistamme optimaalisesti käyttökohteeseen istuvan tuotteen.

Jätä meille tarjouspyyntö tai ota meihin suoraan yhteyttä!