Springs From Jurva With 50 Years Experience

Jurvan Jousi investoi optiseen mittalaitteeseen: haastavimmatkin jouset valmistuvat tarkasti piirustuksien mukaan

By 17 maaliskuun, 2021Ajankohtaista

Me Jurvan Jousella investoimme joka vuosi, eikä viime vuosi ollut tässä suhteessa poikkeuksellinen. Kesällä otimme käyttöön uuden optisen mittalaitteen. Asiakkaalle se tuo parempaa palvelua. Uusi mittalaite mahdollistaa entistä monimuotoisempien jousien valmistamisen hyvin tarkasti asiakkaan piirustuksen ja toiveiden mukaan. Investoimalla uuteen teknologiaan haluamme varmistaa, että kaikki valmistamamme jouset pysyvät korkealaatuisina.

 

Optinen mittalaite on erinomainen monimuotoisten ja hyvin pienten jousien mittaamisessa

Optinen mittalaite mittaa jousen alle sekunnissa lukemalla sen varjokuvan. Jousi asetetaan lasilevylle joko vapaasti tai esimerkiksi magneettipidikkeeseen tuettuna. Tietokoneen näytöllä nähdään varjokuvan reunaviivat, joihin voidaan liittää referenssipisteet sekä halutut mitoitukset. Mittatulokset tallentuvat laitteen muistiin. Asiakkaan tarvitsee vain kerran määritellä valmistettava osa piirustuksella tai mallikappaleella, tai hyväksyä meidän valmistama malli, jonka jälkeen pystymme valmistamaan osan täsmälleen samanlaisena kerta toisensa jälkeen. Laitteen mittausohjelmalla saamme tarkastettua, että tuotteen muoto on sama kuin aiemmin tehdyn erän tuotteissa.

Jousille on tarkat standardit. Valmistamme paljon jousia auto- ja koneteollisuuteen, sairaalatarvikkeiden valmistukseen, ilmastointilaitteisiin ja muun muassa kaiuttimiin. Tietokoneella tehtävä laitteiden ja kappaleiden suunnittelu on mahdollistanut uusimpiin jousiin hyvinkin monimutkaisten muotojen tekemisen. Optisella mittalaitteella pystymme paremmin vastaamaan myös näiden äärimmäisen pienien, kolmiulotteisten tai monimuotoisten jousien mittaustarkkuudesta. Mittalaite nopeuttaa valmistusprosessia, vähentää inhimillisen virheen mahdollisuutta ja takaa laadun pysymisen korkeana.

 

Mittalaite on hyödyksi kaikissa jousentekovaiheissa

Uusi laite edellyttää aina henkilöstön lisäkoulutusta. Mittalaitteen saapuessa Italiasta sai osa henkilökunnastamme valmistajalta perehdytyksen sen käyttöön ja lisää henkilöitä sen käyttämiseen koulutamme paraikaa. Tällä hetkellä laitetta käytetään eniten lopputarkastuksissa ja CNC-koneiden asetuksia tehdessä.

Laitteella suoritamme valmistettujen tuotteiden fyysisten mittojen lopputarkastuksen ja mittauspöytäkirjojen teon. Hyödynnämme sitä myös tuotannonaikaisessa tarkastuksessa sekä mittatarkastuksissa jo asetusvaiheessa ja puolivalmisteissa. Optista mittalaitetta tullaan jatkossa hyödyntämään kaikissa jousentekovaiheissa.

 

Optinen mittalaite mittaa tarkasti myös erittäin pienet ja monimuotoiset jouset.

 

 

 

Jousi asetetaan lasilevylle. Mittalaite lukee jousen varjokuvan ja antaa sen mitat alle sekunnissa.