Springs From Jurva With 50 Years Experience

Ful26: Tehokkaampi laadunvalvonta ja nopeat jousitoimitukset

By 29 elokuun, 2019Ajankohtaista

Ennen jousia tehtiin käsityönä, jolloin jousen valmistus oli hidas prosessi. Jatkuvasti kehittyvä automaatiotekniikka on muuttanut tilannetta. Me Jurvan Jousella pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme korkeaa laatua nopeasti tuotettuna ja siksi investoimme säännöllisesti uusimpaan tekniikkaan. Kesällä 2018 otimme käyttöömme Wafioksen Ful26 -jousikoneen.

Päivitetyllä tekniikalla varustetun Ful26 -koneen uusia ominaisuuksia ovat servomoottorit ja niiden ohjauselektroniikka, minkä ansiosta jousi valmistuu entistä nopeammin ilman että työn tarkkuus kärsii. Aiempaa tarkemman ja monipuolisemman mittausautomaation avulla päästään entistä parempaan lopputulokseen sekä laadun että tuotannon tehokkuuden kannalta.

Kokenut asiantuntijamme Olli-Pekka Riihimäki on huomannut selkeän eron koneen ominaisuuksissa: Kun aiempiin konesukupolviin verrataan, voidaan nopeasti todeta, että etenkin laadunvalvontalaitteet ja -työkalut ovat selkeästi parempia. Monipuolisemmat toiminnot mahdollistavat myös sen, että haastavimmissakin jousitapauksissa asetusten teko sujuu helpommin ja nopeammin, minkä lisäksi jouset valmistuvat entistä nopeammin.

Jousia joustavasti monenlaiseen käyttötarkoitukseen

Koneella valmistetaan pieniä kierrejousia halkaisijaltaan 0,2-1,6 mm jousilangasta. Valmistettavia jousityyppejä ovat puristusjousi, kartiojousi, tynnyrijousi sekä vetojousiaihio. Koneella valmistettuja jousia voidaan käyttää monenlaisissa tuotteissa kuten kytkimissä, lukoissa tai astmapiipuissa. Myös sormiparistojen kanssa käytetyt jouset ovat tyypillisesti tällaisia jousia. Yksi hyvä esimerkki vetojousista on Stefan-jousi. Se on vetojousiaihio, jonka toinen pää on supistettu niin, että sen pystyy ruuvaamaan toisen pään sisään. Näin syntyy lähes saumaton venyvä rengas.

Uuden koneen myötä voimme tarjota laadukkaita jousia entistä nopeammin ja kustannustehokkaammin. Uusimman laadunvalvontalaitteiston, nopean koneen sekä kokeneen ammattilaisen turvin suuretkin erät valmistuvat todella nopeasti laadusta tinkimättä.

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää tarjonnastamme, ole rohkeasti yhteydessä meihin.