Springs From Jurva With 50 Years Experience

Lojer Oy – ”Jurvan Jousi on ammattitaitoinen ja asiakaskeskeinen toimija”

By 4 kesäkuun, 2019Ajankohtaista

Lojer Group on Pohjoismaiden suurin sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja ja alan merkittävin kotimainen työllistäjä. Satavuotiaan kotimaisen ja yksityisessä omistuksessa olevan yhtiön tuotantoyksiköt sijaitsevat Sastamalassa, Lahdessa ja Kempeleessä.

Jurvan Jousen ja Lojerin yhteistyö käynnistyi Kempeleen yksikön kanssa noin kymmenen vuotta sitten ja on laajentunut myöhemmin myös muihin yksiköihin. ”Kuulimme Kempeleen yksiköltä paljon positiivista palautetta Jurvan Jousesta, joten kysyimme heiltä tarjousta”, kertoo Lojer Oy:n tuotekehitysinsinööri Pasi Koski-Vähälä. Tämän jälkeen yhteistyö alkoi erilaisista jousiosista, joita Lojer Oy on käyttänyt mm. tutkimussänkyjen maadoituksessa.

Lojer Oy:n toiminnassa huolellinen suunnittelu on tärkeää ja jo suunnitteluvaiheessa käytetään tarkkaa 3D-mallinnusta.”Meille on ollut alusta alkaen hyvin toimivaa se, että kun suunnittelemme tuotteen ja lähetämme tarkasti mallinnetun osan Jurvan Jouselle, saamme takaisin juuri sellaisen osan tuotteisiimme”, toteaa Koski-Vähälä.

Laukaisukahvojenkin valmistus onnistuu uuden investoinnin myötä

Jurvan Jousen ja Lojer Oy:n yhteistyö laajeni syksyllä 2018 jälleen uudelle tasolle, kun Jurvan Jousi investoi uuteen FMU 80-vääntökoneeseen. ”Olimme yhteydessä Jurvan Jouseen ja kysyimme, onnistuisiko heiltä 12 mm:n paksuisten laukaisukahvojen valmistaminen. Voisi sanoa, että ajoitus oli loistava, sillä Jurvan Jousi oli juuri investoinut laitteeseen, jolla tällaisenkin tuotteen valmistus oli mahdollista”, kertoo Koski-Vähälä.

Mutkikkaat laukaisukahvat piti aiemmin hitsata yhteen eri metalliosista ja nyt ne voidaan tuottaa nopeasti ja tehokkaasti yhden laitteen avulla. ”Ulkoistamalla laukaisukahvojen valmistuksen Jurvan Jouselle, olemme voineet vähentää omasta tuotannostamme yhden työvaiheen, ja olemme saaneet merkittävää hyötyä ja kustannustehokkuutta ratkaisun myötä”, jatkaa Koski-Vähälä.

Yhteistyön keskiössä sujuva kommunikointi

Yhteistyö on sujunut kaiken kaikkiaan sujuvasti. ”Jurvan Jousella ollaan hyvin ammattitaitoisia ja heitä on helppo lähestyä. Kun olemme heihin yhteydessä, vastaus tulee aina hyvin nopeasti ja sisältää kaiken tarvitsemamme tiedon. Saamme heiltä myös konsultoivaa palautetta; jos joku asia ei onnistu niin ehdotetaan kuinka se onnistuisi. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä yhteistyöhön Jurvan Jousen kanssa”, kommentoi Koski-Vähälä.