Springs From Jurva With 50 Years Experience

Toimitusjohtajan katsaus: Vuosi 2020 oli vuoristorata, joka päättyi ennätyskuukauteen

By 28 tammikuun, 2021Ajankohtaista

Olen vuodesta 1986 puurtanut Jurvan Jousen johdossa ja vastaavaa vuotta kuin 2020 en ole kokenut. Viime vuosi oli liikevaihdollisesti Jurvan Jouselle kuin vuoristorata. Kolmena ensimmäisenä kuukautena olimme noin 12 % edellä liikevaihdosta ja suunnittelimme kesätyöntekijöiden rekrytointeja. Koronan myötä kuviomme menivät kuitenkin täysin uusiksi ja liikevaihtomme päälaelleen. Jouduimme perumaan kesätyöntekijöiden rekrytoinnit, toimituksiin tuli peruutuksia ja kauppoja siirrettiin syksyyn. Toukokuu oli Jurvan Jouselle kaikkein vaikein: liikevaihtomme putosi pelottavat 25 %.

Tilanteen kehittymistä oli vaikea ennustaa, ja tämä toi meille haasteita henkilöstön resurssoinnin suunnitellussa. Emme halunneet lomauttaa ketään, vaan porrastimme kesälomia niin, että ensimmäiset jäivät lomalle jo toukokuussa. Kesän aikana tilaukset lähtivät pikkuhiljaa vetämään ja töitä piisasi hyvin. Syksyllä markkina hetkellisesti heikkeni, mutta vuoden loppua kohden myynti lähti taas kasvuun – joulukuusta muodostuikin liikevaihdollisesti Jurvan Jousen kaikkien aikojen paras kuukausi!

 

Kuluvana vuonna Jurvan Jousella tullaan investoimaan voimakkaasti

Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen, vaikka vuosi 2020 oli monin paikoin haastava. Myynnillisesti pääsimme hieman edelle vuotta 2019. Investoimme joka vuosi ja viime vuonnakin reilulla 100 000 eurolla. Ostimme tuotantoomme uusia mittalaitteita ja remontoimme hallimme sosiaali- ja muita sisätiloja. Heti alkuvuonna olimme rekrytoineet yhden uuden työntekijän, jonka määräaikaista työsopimusta hiljattain jatkoimme.

Vuosi 2021 on lähtenyt Jurvan Jousella hyvin käyntiin: tilauskantamme näyttää hyvältä ja suunnitelmat uusista investoinneista ovat loppusuoralla. Kuluvana vuonna tulemme investoimaan voimakkaasti. Kehitämme tuotantoamme koko ajan ja teemme tasaiseen tahtiin kone- ja laitehankintoja. Uusilla koneilla ja laitteilla saamme kasvatettua tuotantomme tehokkuutta ja tuotettua asiakkaillemme monipuolisempia ja laadukkaampia jousia. Laitehankintojen myötä kasvatamme myös henkilöstömme osaamista ja pysymme mukana teollisuuden kehityksessä. Meillä katsotaan vahvasti eteenpäin ja suhtaudutaan luottavaisin mielin tulevaisuuteen. Olemme olleet Jurvassa merkittävä työllistäjä jo vuodesta 1975 ja aiomme olla sitä myös jatkossa.

Jaakko Ojala