Springs From Jurva With 50 Years Experience

Uudet taivutusautomaatit mahdollistavat aiempaa pienemmät lankakoot

By 27 tammikuun, 2022Ajankohtaista

Jurvan Jousella investoitiin syksyllä uusiin CNC-taivutusautomaatteihin. Saksasta toimitetut Wafioksen koneet edustavat alan uusinta teknologiaa. FMU 08+ ja FMU 20+ -mallien koneet ovat olleet odotettu lisäresurssi Jurvan Jousen tuotantoon. Näistä pienempi, FMU 08+, on ensimmäinen oman kokoluokkansa kone Suomessa ja mahdollistaa aiempaa pienemmän lankakoon käsittelyn.

Uusilla taivutusautomaateilla valmistetaan pääasiassa veto- ja vääntöjousia, mutta myös monenlaisia lankaosia. Aiemmin Jurvan Jousen tuotannossa on valmistettu jousia ja lankaosia pienimmillään 0,5 mm paksuisesta langasta. Uusi konehankinta mahdollistaa läpimitaltaan jopa 0,16 mm paksuisen langan käsittelyn. Kyse on todella ohuesta langasta, jonka käsittely vaatii tarkkuutta – koneinvestoinnin myötä myös monimutkaisemmat tuotteet voidaan valmistaa nyt täysin automaattisesti.

Uusien koneiden etuna nopeus, tehokkuus ja laadunvalvonta

Investointi uutuusteknologiaan tuo mukanaan paljon hyötyjä, joilla on positiivista vaikutusta koko tilaus- ja tuotantoketjun läpi aina asiakkaalle asti. Uudet koneet ovat vanhoihin verrattuina nopeampia, energiatehokkaampia ja tarkempia, mikä mahdollistaa aiempaa tehokkaamman tuotannon. Tehokas tuotanto taas takaa varmemmat toimitusajat ja kilpailukykyisemmät hinnat.

Uutta on myös aiempaa tarkempi laadunvalvonta. Uusissa taivutusautomaateissa on kamerat, joiden avulla valmistuvien tuotteiden laatua on helppo seurata tuotannon aikana. Kameralla voidaan seurata yhtäaikaisesti montaa eri ominaisuutta, mikä on tärkeää, kun on kyse tarkkaan mittojen mukaan valmistettavista jousista ja lankaosista. Laadunvalvonnalla on merkitystä myös ekologisuuden näkökulmasta – kun maanantaikappaleita tulee vähemmän, myös kierrätettävän metallin määrä vähenee ja raaka-aineet saadaan tehokkaammin hyödynnettyä.

Säännölliset investoinnit auttavat vastaamaan asiakastarpeisiin

Vuosittaisilla investoinneilla on tärkeä roolinsa Jurvan Jousella. Ajantasainen konekanta ja alan uusin valmistusteknologia varmistavat, että asiakkaille voidaan tarjota kaikin puolin parempaa palvelua. Nykyaikainen automaatiotekniikka yhdistettynä osaavaan ja ammattitaitoiseen henkilökuntaan takaa, että Jurvassa valmistetut jouset ovat laadukkaita ja kestäviä.